Sinds eind 2012 trek ik het land door met mijn Eenakter ’Waar zit hier het lichtknopje?’  en recentelijk met de nieuwe eenakter ‘Koffie, cake en…’
Het zijn persoonlijk verhalen rondom de dementie en het overlijden van mijn vrouw Ann. Via muziek en anekdotes deel ik ervaringen en emoties met mensen die voor hun dementerende partner, vader of moeder zorgen en met professionals en beleidsmakers die op dit gebied werkzaam zijn.
Steeds weer wordt duidelijk dat partners, familieleden en vrienden weliswaar bereid zijn mantelzorg te geven, maar dat zij vaak onderschatten welke belasting dit met zich meebrengt. Ze verleggen grenzen, uitputting dreigt, de kwaliteit van leven neemt af, terwijl frustratie en onmacht toenemen. Ook na het overlijden blijven vermoeidheid en een mix van emoties vaak nog lang na-ijlen.
Dit gaat mij aan mijn hart en ik wil iets voor deze mantelzorgers betekenen.
Daarom heb ik  – naast de Eenakter – diverse workshops ontwikkeld. Het betreft zowel workshops voor mantelzorgers en andere personen die informele zorg geven aan personen met dementie (bijvoorbeeld vrijwilligers) als workshops voor professionals.

Door mijn persoonlijke ervaring als mantelzorger gecombineerd met mijn expertise als psycholoog, trainer en consulent, kan ik het verschil maken!

Ernst Buning