De Eenakters

ernst met gitaarNaar aanleiding van de ziekte (dementie) en het overlijden (2011) van zijn vrouw is Ernst Buning gaan schrijven, componeren, muziek maken en optreden. Dat resulteerde in de eenakter ‘Waar zit hier het lichtknopje?” die hij sinds 2012 zo’n 90 keer heeft opgevoerd in o.a. Alzheimer Café’s , tijdens trainingen en op symposia.

Nu is er een nieuwe eenakter van 40 minuten met de titel ‘Koffie, cake en…’
Aan de hand van korte verhalen, 5 liedjes en 2 instrumentale nummers, neemt Ernst Buning het publiek mee in zijn ervaringen rond het overlijden van zijn vrouw, de leegheid, het gemis en de periode die daarop volgde: het opruimen, onafgemaakte zaken, opnieuw beginnen en uiteindelijk het moeizame loslaten.
Hij doet deze eenakter samen met Frank Jenniskens die hem op allerlei manieren muzikaal ondersteunt (violen, fluit, accordeon, trom). De eenakter is bedoeld voor mensen die zelf ook een dergelijke rouw meemaken of  hebben meegemaakt. Na afloop is er een gesprek met de aanwezigen waarin zaken met elkaar gedeeld kunnen worden.

Op de website www.ernstbuning.com staat uitgebreide informatie over de Eenakters, een korte videocompilatie en reacties.

Informatie over beschikbaarheid, boekingen en kosten op aanvraag.