De Eenakters

ernst met gitaarNaar aanleiding van de ziekte (dementie) en het overlijden (2011) van zijn vrouw is Ernst Buning gaan schrijven, componeren, muziek maken en optreden. Dat resulteerde in de eenakter ‘Waar zit hier het lichtknopje?” die hij sinds 2012 zo’n 130 keer heeft opgevoerd in o.a. Alzheimer Café’s , tijdens trainingen en op symposia.

De eenakter ‘Onderweg’ gaat vooral over rouwverwerking en hoe je je leven weer oppakt na het verlies van een dierbare.
Aan de hand van korte verhalen, liedjes en instrumentale nummers, neemt Ernst Buning het publiek mee in zijn ervaringen rond het overlijden van zijn vrouw, de leegheid, het gemis en de periode die daarop volgde: het opruimen, onafgemaakte zaken, opnieuw beginnen en uiteindelijk het moeizame loslaten.
Hij doet deze eenakter samen met Frank Jenniskens die hem op allerlei manieren muzikaal ondersteunt (violen, fluit, accordeon, trom). De eenakter is bedoeld voor mensen die zelf ook een dergelijke rouw meemaken of  hebben meegemaakt. Na afloop is er een gesprek met de aanwezigen waarin zaken met elkaar gedeeld kunnen worden.

De meest recente voorstelling betreft ‘Jong van Geest’, waarin Ernst Buning, Erna Waal, Frank Jenniskens en Wout Ros aan de hand van liedjes en korte verhalen vertellen wat zij zoal tegenkomen zodra ze de 55 passeren.

Op de website www.ernstbuning.com staat uitgebreide informatie over de voorstellingen.

Informatie over beschikbaarheid, boekingen en kosten op aanvraag.